Eerste EVC-certificaat Kinderopvang College voor Waalwijkse Janneke Groenland

UTRECHT / WAALWIJK – Janneke Groenland uit Waalwijk is de eerste medewerker in de kinderopvang die het ervaringscertificaat startbekwaam pedagogisch medewerker van het Kinderopvang College uit Utrecht heeft bemachtigd. Daarnaast kreeg ze deze maand ook het branchecertificaat Kinderopvang uitgereikt.

Twee vliegen in één klap voor de Brabantse die sinds medio januari in Drunen een baan heeft als pedagogisch medewerker bij een kinderopvangcentrum van Mikz, een organisatie die actief is in de regio Midden-Brabant.

Nanny
Janneke (44) werkte tien jaar als nanny en vervolgens bijna dezelfde periode als gastouder. Vorig jaar begon het te knagen: ze wilde voor een werkgever werken, verlangde naar collega’s en een werkplek buitenshuis. Er was echter één probleem: ze had de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) niet afgemaakt.

Dit zette haar op het spoor van het Kinderopvang College dat bevoegd is om verworven compententies op dit terrein te verzilveren door middel van een zogeheten EVC-traject. EVC staat voor ‘erkennen verworven competenties’. In twee maanden tijd verzamelde Janneke allerhande bewijsmateriaal en maakte een portfolio. Hiermee toont ze aan te beschikken over de 35 competenties die vereist zijn om binnen de kinderopvang voor de groep te mogen staan.

Toekomst
Met het aanbieden van EVC trajecten draagt het Kinderopvang College bij aan het terugdringen van de tekorten. Bij het Kinderopvang College kunnen pedagogisch medewerkers het EVC traject ‘startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang’ doorlopen. Het Kinderopvang College wil kinderopvang organisaties ontzorgen en toegankelijk zijn voor zowel de werkgever als de werknemer in de EVC procedure.

Vergelijkbare berichten